dimecres, 27 de febrer de 2013

L'Època d'entreguerres (1918-1939)
Els 21 anys que van entre la fi de la Gran Guerra i l'inici de la II guerra Mundial són més crucials que bona part de la Història.
A nivell polític, el món democràtic s'enfronta a l'ascens de dos models que el tenen com a enemic i alhora són antitesi entre ells, el Feixisme Italià i alemany contraposat a l'Stalinisme de la URRS.
A nivell econòmic, el model Capitalista viurà uns anys esplendorosos amb els "feliços anys 20" als USA i també la pitjor crisi mai vista fins aleshores, "el crack del 29".
A nivell social, la societat es transformarà a una velocitat de vertigen i es diferenciarà segons el país. A la URRS el model Comunista-Stalinista amb la fi de les classes socials, als USA amb el consumisme desenfrenat propi del capitalisme i els països Europeus vinculats als líders messiànics que controlaran tots els aspectes socials.

El tema es podria subdividir en altres temes interessantíssims i fonamentals però el que farem és veure'n les seves característiques més importants. Els apartats seran:
   -La revolució Russa.
   -Els feliços 20.
   -El crack del 29.
   -El Feixisme Italià.
   -El Nazisme alemany.

Durant aquestes dues dècades tot es transformarà i es prepararà per la guerra més sagnant i despiadada que ha creat el gènere humà, la II guerra Mundial. Cal estudiar amb detall aquest parèntesi entre guerres per arribar a entendre els motius que van portar a aquesta desgràcia i un cop sabuts, intentar que no es tornin a produir.

La tasca serà fer per grups un dels apartats a partir del llibre i ampliar la informació més destacada. Un cop fet això caldrà presentar-ho a classe i passar els apunts de cada apartat a la resta de companys perquè puguin estudiar tot el tema.


Benito Mussolini i Adolf Hitler


Obrers descansant en un gratacels


Vladimir Ilich Ulianov, Lenin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada